Dag 151 med Roaccutan

Idag fick jag värk i ryggslutet igen. Så har jag inte känt på ett bra tag. Att det dök upp var pga att jag håller på att flytta, och därmed idag lyfte lite småtunga grejer av och till. Direkt när jag lyfte något tyngre så blev värken i svanken väldigt tydlig. Inte så att jag inte kunde stå ut, men det kändes.

Nu är det sent och jag är jättetrött, och jag skulle hemskt gärna vilja bara gå och lägga mig utan att sminka av mig. Det vore såå skönt. För det tar ju en stund. Men så långt har jag inte kommit i mitt avslappnade förhållande till min hud så att jag skulle kunna avstå från att göra min obligatoriska kvällshudvårdritual. Nä, rengöring av huden måste utföras, i vått och torrt.

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Dag 151 med Roaccutan

  1. Mia

    hej och tack för en inspirerande blogg. Jag är själv inne på v4 med roa och det känns skönt att stigen jag går på är upptrampad. Tänkte höra hur mycket du vet om träning och roa? Jag har febrilt sökt efter svar på VARFÖR man inte bör träna på roa men utan napp. T ex tränade jag kondition idag på ett sätt som inte skulle belasta leder, med kraftig huvudvärk som följd. Själv tänker jag att det kan bero på att hela kroppen är uttorkad och att man lätt ramlar över kanten till vätskebrist med huvudvärk som följd, vad tror du?
    Glad alla <3-dag från Mia

    • Marcus

      Hejsan Mia, jag läser också den här bloggen och tänkte svara på din fråga utifrån de kunskaper om träning jag har fått än så länge under min Roaccutankur (är på dag 67). Vill bara säga att jag inte är någon läkare, men jag har tränat fotboll 4-5 gånger i veckan sen kurens början så tror mig ha hyffsad koll.

      Som ett resultat av ovanstående så har jag även bollat väldigt mycket med min hudläkare och sökt väldigt mycket på internet för att verkligen försöka få det här med träning + roaccutan svart på vitt. Svaren jag har att ge är att träning inte är någon fara sålänge du verkligen lyssnar på din kropp vilket är ytterst viktigt. Kort sagt kan man väll säga, om du inte har ont, då är ingenting fel.

      Som du själv nämner så blir nämligen kroppen uttorkad vilket även involverar dina leder och muskler som helt enkelt blir svagare vilket resulterar i att de lättare bryts ner och det tar längre tid innan de byggs upp igen (tung viktträning bör därför tas bort helt). Detta i sin tur genererar i att de lättare går sönder vilket kan vara kroniskt om det vill sig riktigt illa och det är därför som du inte ska fortsätta träna om du får ont då det är ett tecken på att musklerna/lederna belastas för mycket. Vad jag har förstått är det även det som en del av blodproverna är till för då om du skulle få förhöjda värden av ´´nedbrutna muskler´´ i blodet så mår de inte som bäst.

      Själv har jag till exempel behövt kliva av träningen vid några tillfällen (inte många) samt varierat löpning med simning då detta belastar leder mycket mindre, jag går även på extra blodprover för att vara på den säkra sidan (detta var efter att jag hade fått en liten liten ökning av muskelvärdena) vilket jag tycker att du kan be din hudläkare om att få göra om du är orolig.

      Vad gäller huvudvärken tror även jag att det antagligen är vätskebrist då kroppen blir mer uttorkad. Därför har jag själv upptäckt att ungefär 2 liter om dagen behövs för egen del.

      Jag vill även säga att du inte bör sluta träna eftersom roaccutan tar energi från kroppen och jag har upptäckt att rutinmässig träning kan ge tillbaka den. Det är nämligen en stark medicin och jag tror att motion verkligen hjälper dig att gå igenom den utan några allvarligare biverkningar. Detta då jag endast blivit lite torr i ansiktet, torra läppar, lite värk i ryggen vid kurens början samt som jag nämnde tidigare ont i ljumsken vid några tillfällen, men jag har inte ett endaste utslag just nu! Men jag är ingen läkare så vad jag säger ska du endast använda som ´´vägledning´´ och inte grunda dina beslut om din kropp på. Bålla istället gärna med din hudläkare och om ni kommer fram till nått som går emot det jag nu sagt eller stödjer så hojta gärna till. Jag vill nämligen väldigt gärna veta mer. Vill sluta med att säga: Roaccutan fungerar verkligen!

      / Jag hoppas att du blivit lite hjälpt av mitt svar åtminstonde.

  2. hej, jag undrar om det spelar någon roll vilket tid på dygnet man tar roaccutan. Jag brukar ta när jag känner för. jag har hört att man helst ska ta det i samband med måltider, vet du om det stämmer och varför?

  3. roaccutan

    Hejsan, tack för era frågor och till Marcus för ditt ingående svar! 🙂 Jag tar upp det i bloggen sen.

  4. Mia

    Ja tack Marcus för din input! Jag återkommer skriftligen om min hudläkare har något nytt att tillägga till detta intressanta ämne, men jag instämmer att träning inte är något man vill lägga av med i första taget. /Mia

Lämna en kommentar